top of page

Mijn verhaal

Shiatsu is een therapievorm die perfect bij mij past. Naarmate ik beter voor mezelf ging zorgen, merkte ik dat ik het liefste met mijn handen werk. Ik ontdekte door shiatsu een nieuw type aanraking, die diep en helend is. Mijn lichaam herkende deze taal direct en gegrepen door het shiatsu-vak, ben ik heel blij dat ik dit nu ook mag delen met anderen. Elkaar ontmoeten, zonder te 'moeten', met oprechte aanwezigheid: daar vindt een diepe heling plaats. Ik word er enorm blij van, vervuld zelfs!

Het beoefenen en ontvangen van shiatsu heeft mijzelf meer balans tussen denken en voelen gebracht: wat gebeurt er nu echt in mijn lichaam? Ik heb meer ademruimte, mijn 'chronische' rug- en nekklachten zijn inmiddels verdwenen en ik ben vaker helder, waardoor ik minder pieker en makkelijker keuzes maak. Dit is ook waarbij ik jou wil ondersteunen, herstellen van balans op meerdere lagen: fysiek, emotioneel-mentaal en zingeving.

We noemen shiatsu ook wel 'supportive pressure', want met subtiele aanraking ondersteunen we een diep helingsproces. Als therapeut nodig ik jouw lichaam uit om in beweging te komen, zodat het zelfhelende vermogen van je lichaam op de juiste plekken weer wordt geactiveerd. Dat gaat via drukpunten op energiebanen (meridianen) en vervolgens gaat jouw lichaam aan het werk. Je lichaam gaat weer stromen, komt in beweging en gaat blokkades oplossen. Ik vind het fantastisch om dit met iemand te mogen beleven.

 

Ik focus me niet op het "fixen" van jouw klachten. Ik vertrouw op mijn kennis, mijn handen en op het laten stromen van de 'ki' (levensenergie). Jouw ki zorgt zelf voor een positief effect op jouw gezondheid. 

 

Ik kijk er naar uit je bij me op de mat te begroeten. 

Diploma's:

  • Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam (2016-2021).

  • Medische Basis Kennis (MBK), zoals anatomie en fysiologie.

  • EHBO - Oranje Kruis

Door de 4-jarige HBO-geaccrediteerde opleiding tot therapeut, het MBK diploma's en mijn lidmaatschap bij  Shiatsu Vereniging Nederland is het mogelijk om sessies bij mij vergoed te krijgen als je aanvullend verzekerd bent voor shiatsu. Het gaat dus niet van je eigen risico af.

Diverse bijscholing:

  • Shiatsu Stoelmassage

  • Basis en gevorderde workshops van Masunaga Haruhiko (zoon van grondlegger Zen Shiatsu)

  • De drie schatten - o.l.v. Joyce Vlaarkamp

  • Workshops van Yan Schroen over Seksualiteit, en Corona 

  • en nog veel meer.

Meerdere keren per jaar kom ik samen met collega's voor intervisie en professionalisering. 

bottom of page